Pierre Cardin®️ Kadın İç Giyim Resmi Satış Sitesi

İç Çamaşırlarınızın Hijyeni

İç Çamaşırlarınızın Hijyeni

İç Çamaşırlarınızın Hijyeni ve Uzun Süre Dayanması İçin Neler Yapmanız Gerekir ?

Psikolojik olarak temiz veya yeni iç çamaşır hissinin enerjimize olan etkisi çok büyük. Bununla birlikte doğru iç çamaşırı seçimi ve doğru kullanım, kesinlikle çok önemli. Peki iç çamaşırınızın hijyeni ve uzun ömürlü olması için neler yapılmalı :

İç çamaşırlarımı nasıl yıkarım ?

İç çamaşırlarını yıkamak, normal çamaşır yıkamaktan farklı olmalı. İç çamaşırları pamuklu, ipek, silikon ya da elastik yapıda olabilirler. Bütün kumaş türleri makineye atıp yüksek sıcaklıklarda yıkamaya uygun olmayabilir. Bu yüzden bunları ayırt etmeli ve elde yıkanması gereken iç çamaşırlarını elde yıkamalıyız. Bununla birlikte çamaşır makinesinde yıkanan iç çamaşırlarında yıpranma oluşabilir, hijyen açısından da iç çamaşırlarının diğer çamaşırlarla birlikte yıkanmaması önerilir.

Çamaşırın etiketini okuyun her iç çamaşırının yapısı ve kumaşı farklı olabileceği için yıkama programı ve derecesi konusunda en doğru bilgiyi ürünün etiketinde bulabilirsiniz. Makinede yıkanacak iç çamaşırları özellikle sütyenler için file yıkama topları ve çantalarını her yerden temin edebilirsiniz. Bu şekilde yıkanan iç çamaşırlarınız daha az deforme olur. İç çamaşırı hangi programda yıkanır karar veremiyorsanız, günlük kullanım için olan iç çamaşırlarınızı iç giyim programında; dantelli, hassas kumaşlardan üretilen çamaşırları ve sütyenleri ise hassas programda yıkamalısınız.

İç çamaşırlarınızı elde yıkama yapacaksanız eğer, temiz bir lavabo veya küçük bir leğende kaynar olmayan sıcak suya, az miktarda elde yıkama için uygun bir çamaşır deterjanı ekleyip çamaşırları bu suya bastıktan sonra en az bir saat bekletip hafif çitiledikten sonra durulayabilirsiniz.

Yine hijyen açısından kuruyan külotlarınızı ütülemek bakterileri öldürür. Özellikle hassas bir cildiniz varsa iç çamaşırlarınızı yıkarken kullandığınız deterjana ve kurutma yönteminize dikkat etmeniz önerilir.

Bütün bunların yanında iç çamaşırlarınızı nasıl sakladığınız da önemli. Sütyenleri katlamadan birbirlerinin içine geçecek şekilde saklaması, şekillerinin bozulmasını engeller.

 

Yorum Yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Aramak istediğiniz ürünü yazınız

Sepetin